Hoe Rijst Koken

Rijst is een dagelijks ingrediënt dat in veel verschillende recepten wordt gebruikt. Hoe je rijst kookt, hangt af van het soort rijst dat je gebruikt. Voor dit recept gaan we uit van gewone witte rijst.

Porties

4

Klaar In:

+/- 15 min.

Calorieën:

279 Kcal

Lekker bij:

Avondeten

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 liter water
  • snuifje zout

Dit zijn de ingrediënten die we gebruiken om onze witte rijst te koken. Sommige mensen voegen ook een vleugje olijfolie toe aan hun rijst om deze minder te laten plakken. Je kan het water ook vervangen door een kippen- of groentebouillon om er extra smaak aan te geven. De manier van rijst koken blijft steeds identiek. 

Stap voor stap instructies

Stap 1

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een kookpot.

Stap 2

Neem de benodigde hoeveelheid rijst (+/- 75 g ongekookte rijst per persoon) en doe dit in een zeef. Spoel de rijst af met koud water en laat uitlekken.

Stap 3

Voeg een snuifje zout toe aan het kokende water en kook de rijst erin gedurende 8-10 minuten.

Roer de rijst van tijd tot tijd tijdens het koken zodat het niet aan de bodem blijft kleven.

Stap 4

Als de rijst gaar is, giet je deze af met de zeef. Doe de rijst terug in de pot, zet de pot van het vuur en laat de rijst nog even nagaren met een deksel op de pot.

Voedingswaarde

Rijst is een geweldige aanvulling op jouw maaltijd aangezien het bijzonder weinig suikers en vet bevat. 

  • Calorieën 45% 45%
  • Koolhydraten 25% 25%
  • Vetgehalte 0.5% 0.5%