Hoe Rijst Pilaf koken

Rijst is een dagelijks ingrediënt dat in veel verschillende recepten wordt gebruikt. Rijst op zichzelf kan een beetje saai smaken. Laat het ons dus wat lekkerder maken door Rijst Pilaf te koken.

Porties

4

Klaar In:

+/- 25 min.

Calorieën:

1077 Kcal

Lekker Bij:

Avondeten

Ingredients

  • 300 gram rijst
  • 600ml water
  • snuifje peper en zout
  • één ajuin
  • 1 eetlepel olijfolie

Dit zijn de ingrediënten die we gebruiken om onze rijst pilaf te koken. Je kunt de rijst een beetje meer smaak geven door wat groente- of kippenbouillon aan het water toe te voegen. Je kunt het gerecht afmaken met een beetje fijngesnipperde lente-ui en cashewnoten.

Stap voor stap instructies

Stap 1

Neem de benodigde hoeveelheid rijst (+/- 75 gram ongekookte rijst per persoon), spoel het in een zeef en laat uitlekken.

Stap 2

Pel een ui en snipper deze zeer fijn.

Zet een ruime pot op het vuur en verhit hierin een scheut olijfolie op een matig vuur. Stoof de ui kort in de olie maar laat deze niet kleuren.

Stap 3

Voeg water toe volgens het volgende principe: 1/3 rijst met 2/3 water. Dus voor 4 personen betekent dit 600 ml water op 300 gr rijst (voor meer smaak kan het water worden vervangen door groente- of kippenbouillon)

Stap 4

Laat de rijst met het water op een zacht vuur voor 10 minuten koken met een deksel op de pot. Roer zo weinig mogelijk en controleer zeker de laatste minuten of er iets van water in
de pot aanwezig is. Zo niet voeg een scheutje water toe.

Stap 5

Als na 10 minuten al het water is opgenomen door de rijst, proef de rijst en kruid af met peper en zout. Laat de rijst nog 5 minuten nagaren in de pot met deksel alvorens te serveren.

Voedingswaarde

Een heerlijk voedingsrijk bijgerecht. Perfect te combineren met wat gestoomde groeten en een stukje gebakken kip.

  • Eiwit 6% 6%
  • Koolhydraten 66% 66%
  • Vetgehalte 28% 28%