Hoe lang moet bloemkool koken?

Ingrediënten

  • 1 asperges
  • water

bloemkoolroosjes

Bloemkool is een groente die zowel gezond als heel lekker is als ze op de correcte manier gekookt wordt. Als je je bloemkool in roosjes hebt gesneden heb je een kooktijd van slechts 10 tot 12 minuten nodig om  ze beetgaar te krijgen. Gebruik een mes of vork om in je bloemkool te prikken. Afhankelijk of je graag je bloemkool lekker hard of zacht hebt kan de kooktijd een beetje variëren.

Het is ook perfect mogelijk om je bloemkool te stomen. Hierdoor behoud je veel meer smaak en voedingsstoffen. Stoom je bloemkool beetgaar in 14 tot 16 minuten en geniet er van!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer kooktijden te weten komen?

Vlierbloesem water

Water met vlierbloesemsiroop, proef de zomer!Vlierbloesemsiroop was vroeger moeilijk te vinden maar tegenwoordig kan je het in elke grote supermarkt wel verkrijgen. Het heeft een zoete smaak en maakt je water in een handomdraai heerlijk. Door de vlierbloesemsiroop, de...

read more

hoe lang mosselen koken

Hoe lang moeten mosselen koken? Ingrediënten 1kg mosselen water Voordat je de mosselen op het vuur zet moet je ze goed kuisen. Leg de mosselen in een afwasbak met koud water en spoel ze goed. Borstel de mosselen zodat alle zand en vuiligheid er van af is. Als je voelt...

read more

hoe lang asperges koken

Hoe lang moeten asperges koken? Ingrediënten 1kg asperges water Zout Asperges zijn in lente en zomer een echte lekkernij. Zorg dat je ze wel goed schilt zodat ze na het koken lekker zacht zijn en lekker te eten.Snij de onderkant van je asperges af.  Voeg je asperges...

read more