Hoe ei koken

Wie houdt er nou niet van een lekker zacht gekookt ei waar de dooier er uit loopt bij het opensnijden. Of een hardgekookt ei gemengd in je favoriete salade. We houden er allemaal van, maar wat is nu de beste manier om je ei te koken? We proberen het je uit te leggen.

Porties

1

Klaar in:

+/- 10 min.

Calorieën:

72 Kcal

Goed Voor:

Altijd

Ingrediënten

    • 1 ei
    • 500 ml water
    • 6 minuten koken voor zacht gekookt ei
    • 10 minuten koken voor hard gekookt ei

Nog een voordeel van een ei, je moet het gewoon even koken om het lekker te maken! Geen behoefte aan extra kruiden of andere ingrediënten. Natuurlijk kunt u uw perfect gekookte ei ook gebruiken in salades, op brood, …

Stap voor stap instructies

Stap 1

Bring a generous amount of water to the boil in a cooking pot.

Stap 2

Maak een heel klein gaatje in de top van je ei. Dit zorgt ervoor dat je ei tijdens het koken niet zal breken en laat de lucht ontsnappen.

Stap 3

Gebruik een lepel om je ei zachtjes in het kokende water te laten glijden en zet een timer op 6 minuten of 10 minuten. De kooktijd is afhankelijk of je een zacht of hardgekookt ei wilt.

Stap 4

Houd je water in de gaten en zorg ervoor dat het zachtjes kookt gedurende de volledige kooktijd van je ei.

Stap 5

Wanneer je timer je laat weten dat de kooktijd voorbij is, haal je het ei uit de pot en leg je het onder koud water om te zorgen dat het kookproces stopt.

Stap 6

Smakelijk en geniet van je welverdiende eitje!

Voedingswaarde

Eiwit is enorm voedzaam. Het is dan ook terug te vinden in de voedingsdriehoek. Let er wel op dat je ze met maten eet.

  • Calorieën 72% 72%
  • Koolhydraten 0% 0%
  • Vet 7% 7%